Ontdek het pure genieten

Kos-Lefkos-Kreta Zeilvakantie - route 1: 28-04-2018 / 05-05-2018

Vaar mee en ervaar een rijkdom aan cultuur en geschiedenis. Elke dag brengt een nieuw eiland of baai om te ontdekken en te verkennen. Zonder de druk van een vaststaand schema is er voldoende tijd om je nieuwsgierigheid de ruimte te geven. Deze cruise is zo veel meer dan gewoon een vakantie. Vaar mee en ervaar een unieke reis die je lang zal bijblijven. Welkom aan boord!

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed terwijl we het blauwe water doorsnijden, kijkend naar de prachtige eilanden van Griekenland en de sterrenhemel in de nacht. Aan boord van het schip kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.
Na het lichten van het anker zetten we koers voor de eerste cruise op deze halfjaarlijkse reis van uw zeilschip en begroeten we de eindeloze kusten van Kos, met zijn turquoise zee, de vegetatie, de rijke waterbronnen, de middeleeuwse monumenten en de indrukwekkende Italiaanse gebouwen. Het eiland Kos is het op twee na grootste eiland van het Dodekanesos eilandengroep, op slechts 6 kilometer afstand van de Turkse kust. De naam is waarschijnlijk afgeleid van de dochter van de mythische koning Meropas, genaamd Koos.

Wanneer we verder varen, komen we bij Nisyros. Dit is niet een typisch Griekse eiland. Dit kleine eiland in de Egeïsche Zee is namelijk ook een actieve vulkaan. De vulkaan van Nisyros is één van de weinigen vulkanen ter wereld die je makkelijk kunt bezoeken is. Eenmaal aangekomen dwaal je urenlang rond in de hydrothermale kraters met hun prachtige namen: Stefanos, Polyvotis en Alexandros. Dit landschap heeft iets ‘buitenaards’ en daardoor de kracht  om van Nisyros een wereldberoemde bestemming te maken.

Kos, Lefkos & Kreta zeilcruise


Onzichtbaar vanaf de zee en bovenop de natuurlijke muren van de vulkaankrater, floreerde het dorp ten tijde van de piraten. Op de tegenoverliggende kliffen verwelkomt Nikia je met zijn pittoreske – en vaak gefotografeerde – opvallend hoekige gebouwen, die typerend zijn voor de eilanden in dit gebied.

Het volgende eiland aan de horizon is Tilos, met ruige, bergachtige en groene heuvels en vlakten, waar meer dan vierhonderd soorten bloemen en kruiden bloeien. Je vindt er talrijke zeldzame vogels (de Bonelli-adelaar, haviken, nachtegalen, putters, reigers, bijeneters). Het heeft pittoreske dorpjes en charmante stranden. Dit is de plek waar de laatste olifanten van Europa leefden.

Vanaf Tilos is het een dag zeilen naar Karpathos, één van de mooiste eilanden van de Dodekanesoseilandengroep. Het ligt aan de zuidkant van de Egeïsche Zee. Vanwege de afgelegen locatie en de afstand tot de andere Griekse eilanden, begon het eiland Karpathos zich pas de laatste decennia te
ontwikkelen. In feite heeft de zuidkant van het eiland zich vooral ontwikkeld voor het toerisme, terwijl de centrale en de noordelijke kant nog maagdelijk en authentiek zijn gebleven; met pittoreske dorpjes, ver verwijderd van het massatoerisme. Karpathos is vooral beroemd om de exotische stranden met goud zand en kristalhelder water.

We lichten het anker en zetten koers naar het volgende eiland: Kasos. Oeroude landschappen van een natuurlijke schoonheid, met oude geschiedenis, levende tradities in één van de laatste bolwerken van het oude Griekenland. Het is een bestemming waar niet veel toeristen komen, met zijn rotsachtige en onherbergzame karakter. Het is een bijzondere ervaring voor elke bezoeker.


Op donderdag zeilen we naar Kreta. Kreta geeft ons een magisch palet van prachtige stranden, eeuwenoude schatten en uitzicht op levendige steden en dromerige dorpjes, waar de lokale bevolking haar tradities, geweldige keuken en gastvrijheid deelt. De natuurlijke schoonheid van Kreta wordt alleen geëvenaard door de rijkdom van de aanwezige geschiedenis. Het eiland is de geboorteplaats van de eerste moderne  samenlevingen in Europa. De Minoans leefden en regeerden hier zo’n 4000 jaar geleden. Je vindt er nog steeds waardevolle overblijfselen uit die tijd, waaronder het beroemde paleis van Knossos.

Deze zeilcruise is niet zomaar een vakantie. De reis biedt je een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

Sitia is een mooie badplaats die zijn ziel niet heeft verkocht aan het massatoerisme. Witgekalkte huizen omzomen een heuvelrug, omgeven door steile trappen, waarover een Venetiaans kasteel waakt. Hieronder vind je een promenade met tavernes en cafés in de vissershaven.

Je hebt de hele vrijdag om aan boord te ontspannen, naar één van de zandstranden te gaan of Kreta te ontdekken. Als kruispunt van drie continenten werd Kreta bezet door verschillende heersers. Hania en Rethymno zijn doordrenkt met geschiedenis; doolhofachtige steegjes – aangelegd door de Venetianen – worden overzien door machtige forten en prachtig gerestaureerde renaissance herenhuizen worden afgewisseld door moskeeën en Turkse badhuizen. De Byzantijnse invloed is terug te vinden in prachtige kapellen met fresco’s, kerken en kloosters.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een volgende ontdekkingstocht van een week. Deze volgende reis neemt het schip je mee langs de noordkust van Kreta, het ontdekken van betoverende dorpjes en het verkennen van zonovergoten stranden.

Inschepingshaven: Kos stad
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Kos (0:30 min)

Ontschepingshaven: Sitia
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Heraklion (2:00 min)

Tekens

KosKreta