Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie Westkust Griekenland - route 4: 19-05-2018 / 26-05-2018 

Vaar mee en ervaar een rijkdom aan cultuur en geschiedenis. Elke dag brengt een nieuw eiland of baai om te ontdekken en te verkennen. Zonder de druk van een vaststaand schema is er voldoende tijd om je nieuwsgierigheid de ruimte te geven. Deze cruise is zo veel meer dan gewoon een vakantie. Vaar mee en ervaar een unieke reis die je lang zal bijblijven. Welkom aan boord!

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed terwijl we via het schiereiland Peloponnesos langs de westkust van Griekenland varen, oude schatten ontdekken en de betoverende kustlijn verkennen. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.
We beginnen onze cruise op zaterdag in de baai van Koroni. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je in de haven, om je zeiltocht langs de westkust van Griekenland te beginnen. Met het lichten van het anker beginnen we deze magische reis met zetten we koers op het zuidoosten van Messinia. Bij de eerste etappe langs het schiereiland Peloponnesos, vinden we het pittoreske Methoni met uitzicht op de Ionische Zee en de eilandengroep Oinousses.


Zeilen langs de westkust van Griekenland


Volgende stop is Katakolon, de poort naar Olympia. Katakolon is een kleine haven- en badplaats in het westen van Griekenland, met uitzicht op de Ionische Zee. Het is de op één na drukste haven in heel Griekenland, na Piraeus. Cruiseschepen stoppen er met name voor een bezoek aan Olympia, de plek waar de Olympische Spelen in de achtste eeuw voor Christus werden geboren. Een bezoek aan Katakolon laat je de meer authentieke kant van Griekenland zien, die niet altijd makkelijk te vinden is door de modernisering die op veel plekken heeft plaatsgevonden.

Olympia is een verwoest oud heiligdom. Het is de voormalige thuisbasis van de eerste Olympische Spelen en de plek waar voorheen het enorme standbeeld van Zeus stond, dat door de oude Grieken als één van de zeven klassieke wereldwonderen werd bestempeld. Olympia ligt vlakbij de westkust van het schiereiland Peloponnesos in het zuiden van Griekenland, 16 kilometer het binnenland in vanaf de Ionische Zee, waar de rivieren Alpheus (Alfios) en Cladeus (Kladios) samenkomen. Temidden van een idyllisch landschap met lage, beboste heuvels die worden afgewisseld met landbouwgrond, is de archeologische vindplaats Olympia van grote culturele betekenis. Het werd in 1989 op de UNESCO-werelderfgoedlijst gezet.

Bij het lichten van het anker, gaat de reis verder naar de Ionische eilanden Zakynthos en Kefalonia. Sami is een prachtig kustplaatsje in Kefalonia, een perfecte stop voor de New Horizons. De prachtige kust, de breed geplaveide straten en de Venetiaanse gebouwen, bieden het dorp een unieke charme en weerspiegelen het rijke erfgoed van het eiland. De boulevard langs de kust biedt moderne voorzieningen, winkels en leuke cafés, met uitzicht op de drukke haven. Je vindt er een aantal restaurants. Sami is omgeven door een dromerig landschap met weelderige imposante heuvels en adembenemende baaien. Het dorp heeft een interessante kloosters en bezienswaardigheden om te bezoeken in Kefalonia, zoals het klooster van Agrilia, prachtige grotten (zoals Karavomylos en Dragati) en enkele prachtige ondergrondse meren, zoals die bij het strand van Melissani en Antisamos.

Wanneer we verder varen, bezoeken we Vasiliki. Dit vriendelijke havendorp, compleet met kiezelstrand, is niet alleen een handige veerboothaven voor Kefallonia en Ithaki, maar ook een van de beste plekken om te windsurfen in Griekenland. Dit dankzij de gunstige wind die er waait. Langs de waterlijn vind je taverna’s in de schaduw van eucalyptusbomen en boetiekjes langs de straat die de haven verbindt met de hoofdweg.

Deze zeilcruise is niet zomaar een vakantie. De reis biedt je een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

Je hebt de vrijdag om Lefkada te verkennen. Ondanks zijn kleine omvang, prachtige stranden, mooie hoofdstad en gemakkelijke bereikbaarheid, blijft Lefkada, samen met het kleine Ithaca, één van de meest ongerepte bestemmingen van de Ionische regio.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven, nemen afscheid van oude vrienden die vandaag en morgen vertrekken en verwelkomen nieuwe vrienden aan boord voor een nieuwe week met nieuwe avonturen.

Inschepingshaven: Koroni
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Patras (3:15 min)

Ontschepingshaven: Lefkas
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Lefkas Airport (Preveza) (1:15 min)

Tekens

Westkust Griekenland
Aanvlieghaven Griekenland zijn de luchthavens Patras en/of Athene.